Meny

Precisionsindustri

Ecco70 on robot installation in the plastic industry

Med “precisionsindustri” avser vi dekorativ målning av små, högkvalitativa objekt av mycket hög kvalitet där slutresultatet av den målade ytan är extremt viktigt. För att kunna uppnå en sådan hög finish så måste allt översprut minimeras.

Trots att antalet robotar ökar på marknaden så är de vanligaste produktionslinjerna i ett måleri fortfarande spindellinjer eller linjära målningsrobotar. Processerna är liknande inom det som ofta benämns “plastindustri”, men i precisionsindustri ytbehandlas såväl metall som plast, kompositmaterial och glas. Eccos omfattande kunskap från fordonsindustrin har varit grunden för att finjustera precisionsmålning, där kraven ursprungligen kom från den mycket krävande 3C-marknaden (Computer, Communication och Consumer electronics industri). Den numera välkända Ecco 70AS för fordonsindustrin, var det som startade trenden. Den följdes sedan av den mer kompakta Ecco 75AS som har samma egenskaper. Dess minimala storlek och förbättrade sönderdelning är perfekt för dekorationsmålning av små detaljer. Den allra senaste generationen av automatpistoler - med Ecco 51AS, Ecco 52AS och Ecco 72AS - bygger på samma konstruktion, men nu i en ännu mer kostnadseffektiv design.

Automatiserad sprutmålning - konsumentprodukter av plast

Under årtionden har Ecco bevisat en helt stabil färgmatningsprocess. En process med både hög kvalitet på målningsresultat och extrem noggrannhet i regulatorerna för att optimera processens stabilitet. Därmed uppnås förbättrat ytbehandlingsresultat och minskat spill.

Förlängda munstycken som t.ex. används för invändig målning av parfymflaskor av glas är också en del av Eccos breda produktutbud. Färgväxlare och kundanpassade 2K-system kompletterar produktsortimentet från Ecco Finishing. Kontakta oss på Ecco Finishing för experthjälp med att optimera din produktionsprocess!