Meny

Ecco 52AS målar mobiltelefoner i Kina

08 mars 2019 08:44

AiKeEr, (Ecco Finishing i Kina), har varit mycket framgångsrika med introduktionen av nya automatpistolen Ecco 52AS på en av de mest krävande, och definitivt den snabbast växande ytbehandlingsmarknaden i världen. Under 2018 har mer än 200 enheter av den nya automatpistolen för lågtrycksmålning “Ecco 52AS” installerats inom den kinesiska ytbehandlingsindustrin.  .

Dessa avancerade installationer för målning används framför allt inom 4 olika områden:

  • Mobiltelefonindustrin: Genom att ersätta IWATA, Devilbiss och Graco har Ecco 52AS bevisat att den både ger bättre ytfinish och färgbesparing! Exemel på Ecco52- installationer finns nu hos hos Oppo, Vivo och Huawei som alla är tre stora kinesiska mobiltelefonmärken. .
  • Spruta vattenbaserad färg: Ecco 52AS är tillverkad helt i rostfritt material och är därmed perfekt för att spruta vattenbaserade färgtyper. Eftersom de kinesiska myndigheterna nu begränsar användandet av lösningsmedelsbaserade färgtyper så växlar industrin över till vattenbaserad färg. Exempel på installationer är hos Apple för målning av både Beats och Bose hörlurar.
  • Ny produktutveckling: 2.5D och 3D tonande målningseffekt på mobiltelefonskal gjorda av kompositmaterial. Detta kräver en bred sprutbild, en extremt jämn färgfilm och minimalt med översprut. Exempel på produkter är de kinesiska mobilerna Oppo R17 and Huawei P20.
  • Automotive trim upholstery painting: Detta är huvudsakligen för mindre underleverantörer av komponenter till bilar, oftast för kinesiska bilmärken. De använde tidigare pistoler som IWATA eller Devilbiss guld.