Meny

Målning på och inuti glasprodukter

Glasindustrins ständigt ökande krav på ytbehandlingen med specialeffekter, och på exakt kontroll av ytskiktets tjocklek, sätter tillsammans med det sprutade materialets ökade kostnad mer och mer fokus på förbrukningen. Genom att installera Ecco Finishings effektiva lösningar inom industriella områden som glas, porslin, kosmetikförpackningar och medicinindustrin kan vi skapa en konkurrensmässig ytbehandling.

Eccos engagemang inom teknologin för ytbehandling av glas startade inom målning av kosmetikförpackningar av glas t.ex. parfymflaskor och glasburkar för ansiktskräm. Med den kompakta och pålitliga automatpistolen Ecco 75AP uppnåddes avsevärda förbättringar på måleriets spindel-linjer. Ett målningsresultat med mycket hög precision säkerställdes genom att dessutom använda Eccos lösnings för färgcirkulation med färgtycksregulator Ecco Flow Col 06AP. Liknande lösningar har även installerats med framgång inom medicinindustrin och porslinsindustri där hög produktivitet och en stabil produktion är ett måste. 

Färgtyper som har en hög andel speciella partiklar (t.ex metallicpartiklar) har applicerats med framgång genom att använda en Ecco sprutpistol som inte är nålstyrd, t.ex. Ecco 40DA eller Ecco 41FA. Eccos nyaste generation sprutpistoler, Ecco 51AS, Ecco 52AS och Ecco 72AS (alla helt i rostfritt med cirkulation fram till munstycket) installeras just nu med mycket goda resultat.

Slutligen, för riktigt krävande industrimiljöer med hög produktivitet och övervägande linjära målningsautomater så är automatpistolerna Ecco 60AS, 65AS och 68AS bäst lämpade. För invändig målning av glasflaskor och behållare finns Eccos förlängda specialmunstycken som förs in i objektet genom ett litet ingångshål, och som är optimalt för att spruta i olika vinklar inne i glasflaskan eller röret.